Hvordan bygges / konstrueres modellbåtene?

Alle våre modellbåter er bygget av dyktige og erfarne håndverkere etter originale tegninger. Samtlige modellskip er bygget i treslisser på spant. For at dette skal holde seg stabilt og ikke sprekke, blir innsiden blir skroget påført flere lag med epoksy.

Modellbåten blir deretter sparklet, pusset, beiset og lakket eller malt. Noen av våre modellbåter er kopier av glassfiberbåter, men også disse er bygget etter samme prinsippet. Vi benytter ikke plast i våre båter.


For å få den speilblanke finishen som er på våre modellbåter, blir de i tillegg polert med et slipemiddel.


Husk likevel at selv om vi har gjort alt for å holde konstruksjonen mest mulig stabil, bør en modellbåt aldri plasseres i et vindu, oppå en peis eller i nærheten av andre varmekilder.


Hva slags treverk benyttes det?

Vi benytter mange slags treverk i våre modellskip, som for eksempel: furu, hvalnøtt, Rosentre, mahogny, akasietre for å nevne noen. Vi benytter som oftest ikke teak, men dersom dette er helt påkrevd for å få en modell helt autentisk, er det mulig å skaffe (til skreddersydde modellbåter).


Er modellbåtene dine laget for fjernstyring?

De fleste modellskipene er kun utstillingsmodeller, men enkelte modellbåter er klargjort for RC. Dersom du som kunde er interessert i en annen båt for fjernstyring, vennligst ta kontakt så skal vi sammen finne den beste løsningen for deg, og gjøre vårt beste for å kunne skaffe deg dette.


Kan dere bygge en modell av min båt?

Ja det kan vi. Vi trenger da tegninger (Arrangement og spanteriss / linjetegning) . Det er også en fordel med gode bilder av alle detaljer og av båten generelt. Vær klar over at båtbyggere og byggherrer ofte tok seg store friheter i forhold til de originale tegningene som for eksempel lengde, kurver innredning osv. Det er derfor svært viktig å sette opp en nøyaktig beskrivelse på hva vi skal følge når de forskjellige komponentene blir laget.


Dersom du ikke kan skaffe tegningene du trenger – Ta kontakt med oss, kanskje vi kan hjelpe deg.


Det er også viktig å beskrive fargekoder på alle deler som skal males. Vi bruker RAL farger på våre modellbåter.

Det er som regel mulig å låne en RAL-vifte med alle fargene hos din lokale fargehandler. Det er en stor fordel om du kan sammenligne fargene direkte mot originalen.


Byggeprosessen vil skje gjennom et tett samarbeid mellom kunden og oss. Bilder vil bli sendt fortløpende på

e-mail underveis.


Kan jeg forhandle deres modellbåter?

Det er mulig å forhandle produkter fra oss. Normalt vil vi da lage en modell eller serie spesielt for kunden, slik at vi ikke kommer i en situasjon der vi selger de samme produktene.


Du vil kunne lage din egen design, og dersom du ønsker, kan du abonnere på plass på vår nettside og avertere din båt hos oss (Se Ishavsskuta Berntine) Vi vil da ikke selge denne båten til andre enn deg, men referere til deg eller din butikk. Husk at jo større antall modeller det finnes på et sted, jo lettere er det å tiltrekke seg kunder.


Ved en slik ordning er det påkrevd at kunden bestiller et minimum av 10 stk. båter av hver modellbåt.


Vår leverandør har et team av dyktige håndverkere, og vi kan også produsere andre produkter i tre for deg foreksempel. (maritime) Møbler.


Ellers kan det nevnes at vi kan lage flere størrelser på din modell, eller på allerede eksisterende modellbåter. Vår leverandør har for eksempel levert en modell av Christian Radich på over 4 meter , og det finnes mange modellbåter fra oss i hoteller og kirker flere steder i verden (USA, Japan, England og Norge for å nevne noen).